A Szittyótér

Az életben nem hallottam még, hogy van olyan, hogy Szittyótér. Bevallom őszintén, amikor egy barátomtól először hallottam azt, hogy Szittyótér, azt hittem ugrat. Na ne! Azt ugyanis tudtam, hogy mit jelent, vagy mikor használják a szittyó kifejezést, mint ahogyan valószínűleg rajtam kívül még nagyon sokan. Azt viszont elképzelni sem tudtam, hogy erről valahol elneveztek egy teret.
Ahogy a barátom fogalmazta meg találóan, nomen est omen, azaz a név kötelez.
Gyorsan utána néztem hát, hogy miről is beszélünk. És lássatok csodát! Tényleg létezik!

Hol van az a Szittyótér?

Azt írják az interneten, hogy az „aktívabb” pihenést választók számára épült ki ez a beszédes nevű Szittyótér.
A Szelidi-tónál található a strand nyugati végében elhelyezkedő téren. Itt csak kiskocsmák, éttermek működnek. Na, most már kezdem érteni.
Azt is írják, hogy a Szittyótér egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő étel és ital választékot, és hogy nagyon jó kiindulási pont az esti szórakozás előtt. Na, most már értem is!
Arról hallottam, hogy a Szelidi-tó partján igen aktív éjszakai élet van. Buli-buli hátán! A barátom azt mondja, hogy a főszezonban minden szombaton este nyolctól hajnalig utcabált tartanak a Szittyótéren.
Ez azért nem semmi! És én még nem voltam ott. Kedves olvasóm! Útba esett már a nyaralás alatt a Szittyótér? Nem? Akkor itt az ideje pótolni, ahogyan én is megtettem. Ezt nem szabad kihagyni. A Szelidi-tó egyébként is gyönyörű, remek programokkal, de ez a lehetőség pont az, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia!

Most akkor ezt is megnézem!

Már amennyiben még képes leszek látni. Na jó, tegyük félre a viccet, persze hogy oda szerveztük a legközelebbi családi hosszú hétvégénket. Lefoglaltuk a szállásunkat a Szelidi Apartmanoknál, és irány a Szelidi-tó! Irány a Szittyótér!
Budapestről mentünk, nem mondhatnám, hogy bonyolult volt az út. Végig suhantunk az 51 sz. főúton, le egészen Dunapatajig. Ott egy tábla iránymutatásával elfordultunk Újtelek irányába, és alig mentünk egy keveset, már fel is tűnt a tó az út jobb oldalán. Ugye, hogy nem bonyolult?
Megérkeztünk a szálláshelyünkre. Kedves fogadtatás, kellemes szálláshely! Ez a túra jól indul! Délután még pihentünk egy keveset, mondván a Szittyótér teljes embert kíván, csak nem mehetünk oda fáradtan.
És igaz! Minden egyes szó igaz, amit a Szittyótér kapcsán hallottam, olvastam. Éttermek, kiskocsmák, büfék, óriási választékkal. Ha valaki nem akar elegáns étterembe menni, akkor mást választ, ha valami komoly étlappal szeretne találkozni, akkor az is van.
És a Szittyótér valóban az, amit a neve fémjelez! Nem szabad kihagyni! Legyen az baráti összejövetel, céges csapatépítő, vagy legyen az bármi, ahol jól akarnak szórakozni, irány a Szittyótér!