A Szelidi-tó horgászat miatt is jó úticél?

Igen. A Szelidi-tó sok kiránduló, nyaralni, pihenni vágyó ember számára egy jó uticél. Sokan persze azzal indulnak útnak, hogy gyerünk, Szelidi-tó horgászat! Mert pecázni jó, és szeretjük a halat.
Nos, azoknak szeretnénk némi tájékoztatást adni, akik a Szelidi-tó melletti horgászat céljából érkeznek hozzánk.
Azt valószínűleg tudják, de azért nem árt ismételni, hogy hozzánk az 51 sz. főúton kell jönni. Eljönnek egészen Dunapatajig, majd a településen Újtelek irányába fordulnak, és nem sokkal később már látszik is a tó az út bal oldalán.

De térjünk vissza a horgászat a Szelidi-tó mellett témánkhoz!

A Szelidi-tó horgászat céljából az egyik legjobb választás. A környezet csodaszép, csend és nyugalom honol mindenütt. Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy nyáron, fürdő szezonban, csak az üdülőházak utáni szakaszon lehet horgászni, az már a természetvédelmi terület. A partról autóval vagy a tó felől csónakon is jól megközelíthető kialakított horgász állások vannak. Egy pecás ember nem is kívánhatna ennél jobb lehetőséget. Arra is lehetőség van, hogy a kifogott zsákmányt elkészítse, és a társasággal, családdal együtt elfogyassza. Mert ennél frissebb halat elképzelni sem lehet az asztalon. És persze ne hagyjuk figyelmen kívül az apartmanjaink nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat és a számtalan szórakozási lehetőséget sem.
De ha már a horgászat a téma, akkor a következőkben nézzük meg, hogy akik számukra a Szelidi-tó horgászat céljából a tökéletes választás, azok milyen halakkal találkozhatnak.

Ha már eldöntöttük, hogy a Szelidi-tó horgászat miatt lesz az úticél, akkor nézzük milyen halfajtákat találunk!

Az tény, hogy a Szelidi-tó horgászat céljából az őszi rablózók, a nyári keszegezők, a partról fenekezők, de a csónakból kuttyogatók szeszélyes horgászvize is. De nézzük a halakat! (aztán fogjuk is ki őket)
Akkor nézzük meg, hogy mit foghat itt a horgászat szerelmese?
Nos, a halállomány zömét a pontyok adják, de az amurok és busák is jelentős mennyiségben és méretben előfordulnak.
De meg kell említenünk a csukát, a süllőt és a harcsát is. És amik az év minden szakában a horgászok figyelmére számíthatnak, azok a keszegek és a kárászok.
Ha csoportosítjuk akkor két különböző csoportot állíthatunk fel.

-Vannak a békés halak

Elsőként a talán legismertebb fajta a ponty. Ha van lehetőség – márpedig van –, akkor érdemes a nádfalak előtt a könnyű úszós szerelékkel próbálkozni. Itt gyakran találkozhatnak a pecások amúrokkal is, ahogy azok a nádat „legelik”.
Ha a mélyebb vizekre evezünk, jöhetnek a kárászok. De a Szelidi-tó békés halai a keszegek, dévérek, kakrikakeszegek, bodorkák.

-És vannak a rablóhalak

Ezek közül elsőként a süllőt említenénk. Süllőt szinte mindenhol tudnak fogni a tavon. A süllő mellet igencsak gyakran hangos a nád előtti terület a csukák rablásaitól is. Tehát a rablóhalak ezen fajtája is megtalálható.
Harcsákból pedig igen termetes példányokkal találkozhatunk, amelyek hatalmas csobbanásokkal hívják a horgászokat, hogy ideje a felszíni vadászatnak.

Végszóként csak annyit, hogy a Szelidi-tó horgászat, pihenés, szórakozás, kikapcsolódás céljából egyaránt igénybe vehető. Ehhez apartmanjaink tökéletes komfortjával szeretnénk hozzájárulni. Keressenek bennünket, foglalják le szállásukat, és élvezzék nálunk a Szelidi-tó horgászat által nyújtotta lehetőségeit is!